Ilon Milli ja pelon Mölli Kirjailijaelämää Suunnitelmia

Kesäsuunnitelmia

Parin työpäivän päästä aloitan apurahavapaan, kiitos Taiken ja ymmärtäväisten työkaveiden, jotka ovat luvanneet hoitaa hommani sillä aikaa, kun kirjoitan. Neljä kuukautta kirjoittamista tuntuu luksukselta. Samaan aikaan se tuntuu isolta haasteelta. Varsinkin kesällä, kun aurinko paistaa ja myrskyää ja valoa riittää loputtomiin. Tiedän, että olen laittanut kesän ToDo-listalleni vähän liikaa kaikenlaista, mutta onneksi ne ovat käsikirjoitusta ja koiranpennun kasvatusta lukuunottamatta pääasiassa sellaisia juttuja, joista voi hyvällä omallatunnolla luistaa.

Ensi viikolle on jo luvattu helteitä. Olen saanut tomaatit kasvihuoneeseen ja kasvimaallakin salaatit ovat jo maassa. Millin ja Möllin käsikirjoitus on palautettu ja pääsen pian ihailemaan kirjan kuvia. Tosiaan; minun kirjoittamani ja Kaisu Sandbergin kuvittama Ilon Milli ja pelon Mölli ilmestyy Myllylahdelta lokakuussa. En ollutkaan tainnut kirjoittaa kuvakirjasta blogissa vielä?

Minulla on tulevasta kesästä tietynlainen, vaikeasti määriteltävä visio. Siihen liittyy hitaita aikaisia aamuja, paljon machalattea kuusenkerkällä ja kauramaidolla, tomaattien kasvattamista ja sanojen kasvattamista, lämmintä valoa ja peltikattosateita. Ajattelin myös vähäksi aikaa haudata sosiaalisen median (jota käytän muutenkin aika vähän), internetin (kyllä, kirjastot on keksitty), kännykän (mikä riesa!), käydä enemmän metsässä, lukea enemmän kirjoja ja toivon mukaan käydä muutamassa paikassa, jotka liittyvät kasvatettaviin sanoihin. Hirveästi tavoitteita, mutta ne ovat vain sellaisia leijailevia, höyhenenkeveitä tavoitteita, joista ei onneksi tarvitse ottaa stressiä.

P.S. Jos joku älykännykän omistava ihminen kaipaa motivoivaa kirjoitusträkkeriaplikaatiota (ai niin, piti vähentää kännykän käyttöä), suosittelen WordKeeperiä. Kuinka hauska onkaan tietää, miten monta tuntia kuluu minkäkin projektin kirjoittamiseen! Kaikesta voi näköjään tehdä tilastoja…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *