Ilon Milli ja pelon Mölli Kyläkirja Suunnitelmia Uncategorized

Mennyt vuosi, uusi vuosi, nyt.

Ei ollut tarkoitus pitää usean kuukauden taukoa blogin päivityksessä, mutta tapahtui asioita, joista ihan viimeisimpänä se, että tavallaan kadotin kotisivujeni salasanan, enkä vain päässyt päivittämään sivuja, vaikka olisi ollut kirjoitettavaa. Yritän kaiketi tiivistää nyt samaan viime vuoden lopun, koko viime vuoden ja tämän vuoden alun – ei, kuulostaa jotenkin tuhoon tuomitulta yritykseltä. On ollut kiva tehdä raportteja menneen vuoden tekemisistä, ja vaikka sekin tuntuu vähän myöhäiseltä nyt, kun tammikuu on yli puolivälin… no, parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Lyhyesti vuosi 2019: Tammikuussa saimme Kaisun kanssa sopimuksen kuvakirjalle. Helmikuussa oli paljon lunta ja paistoi aurinko. Muutama sananen naisista -näyttely avautui maaliskuussa Turun linnaan. Olin kirjoittamassa näyttelyn tekstejä, joten kokonaisuuden näkeminen valmiina oli tosi jees. Maaliskuussa kävin myös Roomassa ja turistien määrä sai harkitsemaan tarkkaan lähdenkö koskaan enää turistimatkalle Euroopan kaupunkeihin. Huhtikuussa meille tuli koiranpentu. Toukokuussa sain päätöksen Taiken apurahasta ja kesäkuussa aloitin apurahavapaan. Kesäkuusta syyskuuhun kirjoitin, kasvatin koiranpentua ja tomaatteja, kotimaanmatkailin, mökkeilin, kävin paljon metsäretkillä ja ai niin, kirjoitin. Lähetin kesällä editoimani käsiksen rundille. Lokakuussa menin takaisin töihin, Ilon Milli ja pelon Mölli julkaistiin, kävin kirjamessuilla ja messubileissä, tapasin kirjailijakavereita, marraskuussa oli pimeää enkä jaksanut kirjoittaa yhtään, mutta vuosia jatkunut kyläkirjaprojekti tuli päätkseen ja Yks raitti kaks kyllää julkaistiin. Joulukuussa sain saman päivän aikana hyviä uutisia Millin ja Möllin jatko-osan tulevaisuudesta sekä myönteisen kustannuspäätöksen lokkikäsikirjoitukselle. Kaikkien onnistumisten väliin mahtui tietysti normaali määrä hylsyjä, yksi outo ghostaus, semi-epätoivoisia hetkiä ja paljon deletointia, mutta ne nyt vain ovat juttuja, jotka periaatteessa kuuluvat tähän konseptiin.

Vuodelle 2020 on siis tiedossa ainakin editointia ja toivottavasti myös nyt työn alla olevan käsiksen kirjoittaminen loppuun. Teksti jäi loppusyksystä kesken, kun vajosin johonkin marraskoomaan, enkä saanut mitään järjellistä aikaiseksi, kun piti käydä töissä samaan aikaan. Ja syksyllä 2020 minulta toivottavasti ilmestyy myös kaksi kirjaa – sanon toivottavasti, koska jos jotakin olen kirja-alasta kuluneiden kuuden vuoden aikana oppinut niin sen, ettei mikään ole varmaa ennen kuin se on tapahtunut.

Aika hyvin tiivistettynä olennaiset viime vuodelta ja vuodenvaihteen kuukausilta. Ei mitään ihmeellistä ja kuitenkin just niin ihmeellistä, kuin asiat yleensä ovat.

2 thoughts on “Mennyt vuosi, uusi vuosi, nyt.”

  1. Hienoa, että salasana löytyi ja pääset taas päivittämään sivuja 🙂
    Sullahan oli ihan tehokas ja työntäyteinen vuosi, onnea syksyyn ja kahteen julkaistavaan kirjaan.
    Ghostaus piti googlettaa, koska ei tällainen keski-ikäistyvä täti-ihminen osaa näitä moderneja sanoja D:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *