Kirjailijaelämää Kyläkirja Suunnitelmia

Pimeä

Ei pysty ymmärtämään tätä pimeää. Lisäksi museot menivät taas kiinni kuten keväällä, mutta onneksi suljetussakin museossa riittää töitä. Ensi vuosi taas näyttää töiden ja kirjoittamisen osalta erityisen kiinnostavalta: jään opintovapaalle (kirjoittamista, tietysti).

En kai kärsi kaamosmasennuksesta, mutta olisi kiva nähdä välillä aurinko. Toki talveen mahtuu myös mukavia asioita. Yks raitti – kaks kyllää -kirja ja hanke sai Tammelan kunnan kulttuuripalkinnon 2020, joka myönnettiin 6.12. Koronan takia emme päässeet työryhmän kanssa juhlimaan voittoa, mutta onhan koko kirjaprojekti ollut niin hieno ja onnistunut, että ehkä juhlimme sitä joskus myöhemmin. Kyläkirjan aiheeseen liittyen mielessäni pyörii useita teemoja, joita voisi tutkia enemmänkin. En vain tiedä, koska siihenkin olisi aikaa.

En kuvitellut, että kaipaisin näin paljon kirjamessuja ja syksyn kirjapöhinää. Nyt kaikki tapahtuu verkossa, kaverit saavat palkintoehdokkuuksia, joku esiintyy facessa ja insassa, mutta mikään ei tunnu samalta kuin se kirjamessujen kammottava hulina, esiintymisen jännittäminen ja kaikki muu, mitä olen luullut vihaavani. Oikeasti kaipaan sitä, eikä minusta ole tänä vuonna tuntunut yhtään kirjailijalta, vaikka olen julkaissut kaksi teosta. Ei se vain ole sama asia, jos lukijoita ja kollegoita ei pääse kohtaamaan missään. Tai ehkä se tuntuu tältä vain siksi, että tämä vuosi on muutenkin ollut ihan liian outo.

Ensi vuosi on opintovapaata lukuunottamatta ihan avoinna. Okei, en ole töissä vaan kirjoitan ja opiskelen lisää kirjoittamista. Varmaksi tiedän, että editoin myös kesällä 2019 kirjoittamani käsikirjoituksen ja kenties tarjoan sitä johonkin. Julkaisuasioitakin on vireillä, mutta ei mitään sellaista, mitä voisin sanoa varmaksi. Jatkan Kalevalan runojen neulomista. Mielessä on monta tarinantynkää, joista joku kasvaa ylitse muiden.

Tätä vuotta ei ole jäljellä enää montaa viikkoa. Ehkä ei pahemmin kannata suunnitella vuotta 2021. Ainakin viime vuonna kaikki arvailut menivät ihan pieleen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *