Apurahavapaa Kirjailijaelämää Kyläkirja Linnunluisia Milli, Mölli ja surunmaalaaja Suunnitelmia

Dystopiavuosi

No, vuosi sitten ei olisi arvannut, millainen vuodesta 2020 oli tulossa. Olen jokaisen vuoden päätteeksi kirjoittanut lyhyen koosteen kuluneesta vuodesta, mutta nyt en suoraan sanottuna ole ihan varma mitä haluaisin kirjoittaa vuodesta, joka oli kuin Divergentin preguel tai jokin Nostradamuksen ennustus.

Vuosi 2020. Tammikuusta en muista enää mitään. Olin varmaan töissä ja kävin koiran kanssa lenkillä. Taisin tehdä tammikuussa sopparin Linnunluisten julkaisemisesta? Kirjoitin ehkä jotakin. Helmikuussa olin edelleen töissä. Pohdin varmaankin Linnunluisten editoimista ja odottelin kustannustoimittajan kommentteja. Maaliskuussa tuli pandemia, museo meni kiinni, jouduin etätöihin. Tein etätöitä ja aloin neuloa villapaitoja. Huhtikuussa jouduin anomaan vanhat vuosilomat pois ja jäin museosta vapaalle. Editoin Linnunluisia ja neuloin villapaitoja. Toukokuussa olin vuosilomalla, palautin Linnunluisten editoidun version ja neuloin villapaitoja. Kesäkuussa menin pariksi viikoksi töihin, jäin apurahavapaalle, aloin kirjoittaa M:ää ja neuloin villapaitoja. Heinäkuussa ja elokuussa arvatenkin kirjoitin ja neuloin lisää villapaitoja. Kävin koiran kanssa kiertämässä Suomen linnavuoria. Sain M:n raakaversion kirjoitettua, ja K:n editoitua. Linnunluisia julkaistiin, mutta en pitänyt julkkareita, koska pandemia. Syyskuussa menin takaisin töihin, villapaitahomma lähti lapasesta (villapaidasta?). Lokakuussa julkaistiin Milli, Mölli ja surunmaalaaja ja neuloin lisää villapaitoja ja sain päähäni hakea opiskelemaan. Marraskuussa tuli pandemian toinen aalto, olin töissä ja neuloin villapaitoja, sain opiskelupaikan ja luvan jäädä opintovapaalle vuonna 2021. Joulukuussa museo meni taas kiinni. Jossain välissä syksyllä voitimme Vuoden kotiseututeos -palkinnon Yksi raitti – kaks kyllää -kirjalle (ja neuloin villapaitoja).

Tiivistys: julkaisin 2 kirjaa, sain (työryhmän jäsenenä) 1 palkinnon, kirjoitin 2 käsikirjoitusta ja neuloin 17 villapaitaa.

Vuosi 2021. Neulon luultavasti lisää villapaitoja. Jään töistä opintovapaalle melkein koko vuodeksi. Toivon, että jokin kirjaprojekteistani nytkähtäisi eteenpäin. En varmaankaan matkusta mihinkään, paitsi Suomessa jonnekin metsään, missä ei ole ihmisiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *